Tipus de cél·lules al nostre cos

Després d'explicar qué ès el material genétic i el paper tan important que té per definir la funció d'una cèl·lula al organisme, anem a descriure i diferenciar els tipus principals de cèl·lules que podem encontrar. Molts dels noms que els científics donem a les cèl·lules provenen del llatí i fan menció al teixit en el que es localitzen. Son termes en comú per a la ciència de la salud com Medicina, Farmacia o Bioquímica.


Les diferències entre elles no recalen únicament en les formes morfológiques vistes a microscopi, si no també en el tipus de proteïnes enzimàquites que prodeixen, receptors de membrana, número d'orgànuls interns, localització,...



🔬🔬🔬🔬🔬🔬🔬🔬🔬🔬🔬🔬🔬🔬🔬🔬🔬🔬🔬🔬🔬🔬🔬🔬🔬🔬🔬🔬🔬🔬🔬


PRINCIPALS TIPUS DE CÉL·LULES I BREU DESCRIPCIÓ



Hepatòcit: Cél·lula que pertany al fetge i que forma el parénquima de l'órgan. Funció de síntesis i enmagatzematge de proteïnes, metabolisme d'hidrats de carbono, formació de bilis, degradació de fàrmacs i tóxics.


Resultado de imagen de HEPATOCITO


Adipòcit: Cèl·lula que pertany al teixit adipòcit, comúnment anomenat greix corporal. La seva funció fonamental és acumular triglicèrids que formen una gran gota que ocupa la majoria de la cél·lula.


Resultado de imagen de adipocito


Miòcit: També anomenada fibra muscular, forma part dels músculs del cos i la seva funció principal es la contracció muscular mitjançant els sarcómeros.



Imagen relacionada



Neurona: Cél·lula del teixit nerviós amb prolongacions que permet comunicar-se amb altres neurones per sinapsis neuronal

Resultado de imagen de neurona histologia



Cél·lula Epitelial: Formen el teixit epitelial (epidermis, endoteli,...). Ajuden a protegir els órgans al actuar com a barrera i produïnt moc i secrecions que eviten la entrada de microorganismes patológics.



Resultado de imagen de Célula epitelial











Comentarios

Entradas populares