Medi Hipertònic-Hipotònic

Les reaccions metabòliques de les que depén la vida funcionen dintre d'un ambient líquid i necessiten per al seu correcte funcionament, unes concentracions óptimes de soluts dintre de la cél·lula.

Osmorregulació o Regulació osmótica: procès que regula el moviment de soluts entre els medis interns i externs de la cèl·lula. i que ve acompanyat del moviment de l'aigua per òsmosis. És per tant, el manteniment de la homeostasis del cos.



Si una célula se encuentra en un medio hipertónico, sale agua de la célula hacia el exterior, con lo que esta se contrae y la célula puede llegar a morir por deshidratación carbónica.




Medi hipertónic: Solució que conté una mayor osmolaritat (concentració de soluts) en el medi extern que intern, per el que la cèl·lula tendix a perdre aigua. Comú en conservació d'aliments en sal, perque si baixem la concentració d'aigua a la cèl·lula baixem també el metabolisme i la degradació.

Medi isotónic: Solució amb igual concentració de soluts dintre i fora de la cèl·lula. No es produeixen canvis en el volum ni la forma de les cél·lules.

Medi hipotónic: Solució amb menor concentració de soluts al medi extern que produeix una entrada pasiva d'aigua cap a la cèl·lula. En cas de no tindre una paret cel·lular com les plantes, pot acabar per produïr lisis cel·lular per trencament de la membrana plasmàtica.

Comentarios

Entradas populares