Cél·lula Animal i Vegetal

En aquesta entrada ens centrarem en definir què és una cél·lula, explicar les diferències entre els dos tipus de cèl·lules que formen part dels organismes animals i vegetals i tractarem, per mitjà de videos e imatges, de distinguir a cop de vista una cél·lula d'una altra.


Cél·lula: Unitat anatómica fonamental de tots els éssers vius, generalment microscòpica, formada per citoplasma, un o més nuclis i una membrana que el rodetja. És a la fí, la unitat més petita d'un organisme multicel·lular, capaç de romandre amb vida.




🐢🌴🌳🐝🐈




Diferències més importants entre Cèl·lula Animal i Vegetal:

CARACTERÍSTICA
CÉL·LULA ANIMAL
CÉL·LULA VEGETAL
Paret cel·lular
NO
Present
Nutrició
Heterótrofa
Autótrofa
Vacúols
Ún o més Petits
Uno gran central
Cloroplasts
NO
Present
Mitocondris
Present
Present
Membrana plasmática
Present. Té colesterol
Present. Sense colesterol
Enmagatzematge energètic
Glucogen
Almidó
Glioxisomes
NO
Present



Tenint en compte les diferències abans anomenades podrem distinguir en imatges unes célules d'unes altres. Aquestes fotografies pertanyen a talls histològics reals fets a laboratori:

Resultado de imagen de celula animal laboratorio


Imagen relacionada

El color de les imatges no sempre servix per diferenciar unes d'altres, ja que aixó depén del tipus de tinció utilitzat al laboratori. El més important és apreciar como hi ha una major tinció envoltant cada cèl·lula, i que ens permet deduïr que existeix un altre tipus d'estructura entre elles, la paret cel·lular.

Per útim afegirem un video il·lustratiu del contingut d'aquesta entrada. 





Gràcies per la visita. Fins la próxima 👋



Comentarios

Entradas populares