Nucli. Informació Genética

Ha arribat el moment de conèixer un dels orgànuls més importants de les cèl·lules, aquell que permet que cada cél·lula puga complir la seva funció determinada. Conté la informació genética, alló que donarem en herencia als nostres fills i que ens descriu biólogicament como a persona.

Nucli: Estructura membranosa a les cèl·lules que conté la major part del material genètic, organitzat en diverses molècules d'ADN, una gran varietat de proteïnes, com les histones, que permeten una conjunt de material molt més compacte anomenat cromosomes.

Cada nucli conté tota la informació genética del nostre organisme, que esta xifrada en forma de gens, pero cada cèl·lula soles expressa una petita part de tot el conjunt, aquella informació necessaria per poder romandre amb vida i complir la seva funció segons el teixit del que formen part. Per tant, una cèl·lula del fetge pot complir un paper molt important dintre del metabolisme del organisme i a l'hora una cèl·lula epitelial desenvolupa un paper de protecció.

Per entendre millor què és aleshores un GEN, anem a adjuntar un video explicatiu, que pot formar part del temari de Bioquímica del Àcids Nucleics.


Per últim destacarem com recordatori les 4 bases nitrogenades del ADN

A  Adenina
G  Guanina
C  Citosina
T  Timina

Comentarios

Entradas populares