Inmunologia. Cél·lules defensives

Igual que hi ha cèl·lules amb la mateixa funció que formen part d'un tot, per exemple, el cas d'un órgan, com el fetge, també pot haver un conjunt de cél·lules amb diferents funcions que treballen a l'hora per complir una feina general.

Parlem ni més ni menys que de les cél·lules del sistema inmunològic. Diferent tipus de cèl·lules, tant en la morfologia, localització com en la funció, que s'encarreguen de lluitar contra tot tipus de microorganisme o agent extern que puga posar en perill la salut del nostre organisme.

Intentarem a aquesta entrada apropar-vos als principals tipus de cél·lules inmunològiques al nostre organisme, descriure la seva funció i il·lustrar-les amb imatges fetes amb microscopi al laboratori.


MACRÒFAG: Es troben als teixits i deriven del monòcits. Poden ingerir i destruir bacteries, cèl·lules danyades i glòbuls rojos vells o gastats. Ingereixen mitjançant la fagocitosis.


Imagen relacionada

NEUTRÒFIL: És el leucòcit polimorfonuclear més abundant a la nostra sang. Conté més d'un nucli al seu citoplasma. Igual que els macròfags, la seva funció principal és la fagocitosis de bacteries.


Resultado de imagen de neutrofilo


EOSINÒFIL: Leucòcit bilobulat que facilita la seva identificació. Participa en processos proinflamatoris i té un paper fonamental en enfermetats al·lèrgiques.



Resultado de imagen de EOSINOFILO


LINFÒCITS: Maduren i cumplixen la seva funció als òrgans linfàtics primaris i secundaris. Hi ha de dos tipus; linfócits T que maduren al timo i tenen una funció molt important de lluita contra els virus, i els linfòcits B que es formen a la mèdul·la òssia i son els responsables de la memòria inmunológica per mitjá dels anticossos.


Resultado de imagen de LINFOCITO



Comentarios

Entradas populares